Lencsés-csülkös körömpörkölt recept
120 perc
A Lencsés-csülkös körömpörkölt hozzávalói:
1 db nyers hátsó sertéscsülök
1 kg sertésköröm
25 dkg lencse
10 dkg sertészsír
4-5 közepes fej vöröshagyma
1 fej fokhagyma
2 nagyobb szem paradicsom
2 db zöldpaprika
3 db babérlevél
Ízlés szerint: só
őrölt fekete bors.
A Lencsés-csülkös körömpörkölt elkészítési módja:
A megtisztított körmöt apró darabokra szedjük. A csülköt is szétbontjuk, de egyszerűbb, ha a csontjával együtt feldaraboltatjuk a hentessel. A zsíron megdinszteljük az apróra vágott vöröshagymát. Hozzáadjuk az áttört fokhagymát, ízlés szerint sót, borsot, pirospaprikát, babérlevelet. Rádobjuk a csülköt meg a körmöt, öntünk rá egy kevés vizet, és szakaszosan – az elfőtt folyadékot folyamatosan pótolva – majdnem puhára főzzük. Beletesszük a megmosott lencsét – ha szükséges, pótoljuk a vizet –, és így pároljuk tovább. Amikor a lencse is majdnem teljesen puha, hozzáadjuk a felszeletelt paprikát, a paradicsomot, majd utánaízesítjük, és így főzzük készre a pörköltet.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: varbóc, 2018. dec. 15. 13:33
A lencsés-csülkös körömpörkölt elkészítési módja és hozzávalói.