Főoldal » Receptek » Vadételek receptjei » Vaddisznókaraj gombával recept

Vaddisznókaraj gombával recept

Elkészítési idő 90 perc

A Vaddisznókaraj gombával hozzávalói:
8 szelet kicsontozott vaddisznókaraj
5 dkg füstölt szalonna
1 nagy fej vöröshagyma
1 evőkanál szárított fokhagyma (vagy 5 gerezd apróra vágva)
1 szál sárgarépa
3 db babérlevél
1 db szegfűszeg
1 evőkanál mustár
1 csokor petrezselyemzöld
10 db rókagomba (vagy 5 közepes csiperke gomba)
2 dl tejföl
Ízlés szerint: só
őrölt fekete bors
A köret: 4 adag metélt tészta előre kifőzve.


A Vaddisznókaraj gombával elkészítési módja:
A karajt kicsontozva egy centi széles vastag csíkokra vágjuk. A füstölt szalonnát apró kockákra vágva zsírját kiolvasztjuk, majd hozzáadjuk a cikkekre vágott vöröshagymát és megdinszteljük. Hozzáadjuk ekkor a húst, majd a szárított fokhagymával ízesítve elkezdjük sütni. Közben belerakjuk a feldarabolt sárgarépát, és a babérlevéllel, egy szem szegfűszeggel, a mustárral, finomra vágott petrezselyemzölddel, sóval és őrölt bossal ízesítjük. Amikor a hús már majdnem megpuhult hozzáadjuk a gombát és a tejfölt, Végül a már előre kifőzött melegen tartott tésztával tálaljuk.


Kategória: Vadételek receptjei


A vaddisznókaraj gombával elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook