Vaddisznókaraj gombával recept


8 szelet kicsontozott vaddisznókaraj
5 dkg füstölt szalonna
1 nagy fej vöröshagyma
1 evőkanál szárított fokhagyma (vagy 5 gerezd apróra vágva)
1 szál sárgarépa
3 db babérlevél
1 db szegfűszeg
1 evőkanál mustár
1 csokor petrezselyemzöld
10 db rókagomba (vagy 5 közepes csiperke gomba)
2 dl tejföl
Ízlés szerint: só
őrölt fekete bors
A köret: 4 adag metélt tészta előre kifőzve.
A Vaddisznókaraj gombával elkészítési módja:
A karajt kicsontozva egy centi széles vastag csíkokra vágjuk. A füstölt szalonnát apró kockákra vágva zsírját kiolvasztjuk, majd hozzáadjuk a cikkekre vágott vöröshagymát és megdinszteljük. Hozzáadjuk ekkor a húst, majd a szárított fokhagymával ízesítve elkezdjük sütni. Közben belerakjuk a feldarabolt sárgarépát, és a babérlevéllel, egy szem szegfűszeggel, a mustárral, finomra vágott petrezselyemzölddel, sóval és őrölt bossal ízesítjük. Amikor a hús már majdnem megpuhult hozzáadjuk a gombát és a tejfölt, Végül a már előre kifőzött melegen tartott tésztával tálaljuk.
Kategória: Vadételek receptjei
A receptet beküldte: varbóc, 2018. dec. 12. 17:49
A vaddisznókaraj gombával elkészítési módja és hozzávalói.