Erdélyi hagymatokány puliszkával recept


1 kg vöröshagyma (lehet vörös, fehér és lila hagyma vegyesen is)
1 fakanál disznózsír (vagy 2-3 evőkanál étolaj)
de lehet házi füstölt szalonna is szalonna kis kockára vágva
Ízlés szerint: 1 evőkanál liszt só
őrölt fekete bors
pirospaprika
Nyáron egy kaliforniai paprika
és kevés tejföl.
Az Erdélyi hagymatokány puliszkával elkészítési módja:
A kockára vágott szalonnát kiolvasztjuk, majd rászórjuk a vékony szeletekre vágott vöröshagymát. Nyáron hozzáteszünk egy kaliforniai paprikát is, amit a hagymával együtt üvegesre pirítunk, majd megszórjuk pirospaprikával, őrölt borssal és ízlés szerint sózzuk. Kevés vizet öntünk alá és készre pároljuk. Egy kevés vízzel elhabarjuk a lisztet, majd hozzáadjuk a tejfölt. A keveréket a dinsztelt hagymára öntjük és kissé összerottyantjuk. Puliszkával tálaljuk.
Kategória: Főzelékek receptjei
A receptet beküldte: varbóc, 2018. dec. 8. 11:15
Az erdélyi hagymatokány puliszkával elkészítési módja és hozzávalói.