Paradicsomos káposzta székelyesen recept
60 perc
A Paradicsomos káposzta székelyesen hozzávalói:
1 közepes fej vöröshagyma
1 fej édes káposzta
35 dkg sűrített paradicsom (házi, vagy konzerv)
5-6 dkg disznózsír (vagy olaj)
8 dkg finom liszt
2-3 db babérlevél
Ízlés szerint: köménymag
só
cukor
csipetnyi csombor (borsikafű).
A Paradicsomos káposzta székelyesen elkészítési módja:
Vékony csíkokra szeleteljük a fejes káposztát, a meghámozott vöröshagymát és mindkettőt egy lábasba tesszük. A paradicsompürét ráöntjük és felengedjük annyi vízzel , hogy a káposztát ellepje. Hozzáadjuk a köményt (őröltet vagy egészet, tetszés szerint), a babérlevelet, a morzsolt csombort majd sózzuk, és addig főzzük, míg a zöldség megpuhul. A zsiradékon zsemleszínűre pirítjuk a lisztet, kevés vízzel felöntjük, elkeverjük, hagyjuk hűlni. Ezután a főzelékhez keverjük, és együtt készre főzzük. A végén kidobjuk belőle a babérlevelet és tetszés szerinti feltéttel tálaljuk.
Ízlés szerint adhatunk hozzá cukrot is.
Kategória: Zöldséges ételek receptjei
A receptet beküldte: varbóc, 2018. dec. 7. 05:33
A paradicsomos káposzta székelyesen elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.