Rakott kelkáposzta másképpen recept
120 perc
Zsírszegény
-
A Rakott kelkáposzta másképpen hozzávalói:
1 fej kelkáposzta (1-2 kg)
2 fej vöröshagyma (közepes)
1/2 l rizs
olaj izlés szerint
1 l víz
3 doboz tejfel
10 db tojás
1-2 szem paradicsom
só, ételízesítő izlés szerint
A Rakott kelkáposzta másképpen elkészítési módja:
A kelkáposztát leveleire szedjük, jól megmossuk sós, vagy ételízesítős vízben félpuhára fözzük, a tojást hideg vízben feltesszük főzni 10 percig főzzük, gyorsan hűtjük. Közben kevés olajon az apróra vágott hagymát üvegesre piritjuk, rádobjuk a rizst és az 1 l vizzel felöntve megfözzük. Amikor a hozzávalók készen vannak egy megfelelő méretű jénai, vagy teflon lábasba rétegezve az alábbi módon bepakoljuk. aljára kelkáposztalevél, 1 sor rizs, 1 sor főt tojás szeletelve, 1 sor paradicsom (4-5 karika) majd kicsit meglocsoljuk tejfellel,kelkáposzta levél ismét és a többi mint fent, addig folytatjuk míg a hozzávaló el nem fogy a tetejét beborítjuk kelkáposzta levéllel és 1 doboz tejfelt ráteszünk szépen elsimítjuk rajta. 200 fokos sütőben addig sütjük amig a tetején lévő tejfel kissé elszineződik. Egyéni recept és nagyon finom!
a rizs nem baj ha nem esik szét szemekre
ha nagyon vastak a kelkáposzta közepén a főér vágjuk ki
lerakás közben már nem kell sózni, hiszen minden hozzávalót sós, vagy ételízesítős vízben főztük
ne piritsuk meg a tejfelt rossz ízű lesz
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: Piroska Pintyőke, 2007. nov. 10. 19:47
A rakott kelkáposzta másképpen elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.