Tarhonyáshusi recept
90 perc
A Tarhonyáshusi hozzávalói:
1 kg sertéscomb
hagyma
olaj
pirospaprika
bors
só
3 bögre tarhonya
1 ü. natúr lecsó
A Tarhonyáshusi elkészítési módja:
A sertéscombot megmossuk, felkockázzuk, és a szokásos módon pörköltöt készítünk belőle. Amikor megfőtt, hozzáadjuk a lecsót (nem kell az összes leve) és tovább főzzük, míg a paprika megpuhul benne. Közben elkészítjük a tarhonyát. Egy edényben olajat hevítünk, megpirítjuk a tarhonyát, felöntjük dupla annyi vízzel, sózzuk és fedő alatt főzzük, míg meg nem puhul. Ha megpuhult, letakarva még pihentetjük kicsit. Miután a pörkölt is és a tarhonya is kész, egy nagyobb edényben összekavarjuk jól és már készisvagyunk a tarhonyáshusival.:)
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: Hisztikirálynő, 2007. nov. 10. 17:43
A tarhonyáshusi elkészítési módja és hozzávalói.