Erdőmester sült, kuktában készítve recept
Az Erdőmester sült, kuktában készítve hozzávalói:* 50 dkg tarhonya
* 2 fej vöröshagyma
* 20 dkg füstölt kenyérszalonna
* 1 evőkanál pirospaprika
* zsemlemorzsa
* 1 kg sertéscomb
* 1 kg marhafelsál
* 5 dl tejföl
* só
* bors
* ... és egy kukta
Az Erdőmester sült, kuktában készítve elkészítési módja:
Ujjnyi szeletekre vágom a húsokat, és kiklopfolom a következőképpen: minden szelet húst sózok-borsozok, megszórom zsemlemorzsával bőven mindkét oldalát, és ezt klopfolom a rostok közé. A füstölt kenyérszalonnát felkockázom, kuktába teszem, kiolvasztom, majd megpirítom rajta a hagymákat. A tűzről félrehúzva rárétegezem a húsokat. Minden réteg közé tejföl és egy kis paprika kerül. Zárom a kuktát, és kb. 2 óra alatt, lassú tűzön készre főzöm, majd legalább 3 órát várok, és nem veszem le a kukta fedelét. Tálalás előtt a tarhonyát olajon megpirítom, megfőzöm, lefedve szikkadni hagyom.
Tejföllel díszítem, sokféle savanyúsággal tálalom.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: pingumaci, 2009. máj. 28. 14:02
Az erdőmester sült, kuktában készítve elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.