Csíkos sütemény recept
A Csíkos sütemény hozzávalói:3 db tojás
15 evőkanál cukor
15 evőkanál liszt
3 doboz tejföl (1 doboz=175 gramm, 20% zsírtartalmú, natúr, nem édesített).
3 mokkáskanál szódabikarbóna.
A Csíkos sütemény elkészítési módja:
A tojást és a cukrot habosra keverjük, utána adjuk hozzá a többi hozzávalókat, jól eldolgozzuk. Három részre osztjuk. Az elsőhöz 1,5 evőkanál kakaót, a második részhez 5 evőkanál darált diót, a harmadik részhez 5 evőkanál darált mákot adunk. Külön - külön megsütjük a 3 lapot, közepes méretű tepsiben. Krém: 2 csomag vaníliás pudingport, fél liter tejben megfőzünk. 25 dkg vajat, vagy margarint, 20 dkg porcukrot, 1 citrom levével és reszelt héjával ízesítve habosra keverünk, majd a kihűlt pudinggal összekeverjük. Ezzel a krémmel töltjük meg a lapokat.
A tésztákat 2 részletben kell sütni, sütőpapírral bélelt tepsiben. (1 et külön, 2-őt egymás mellett.) Nem kell megijedni, a tészta igen kevésnek tűnik, de megdagad, és mire összeállítjuk a süteményt, kellő magasságú lesz!
Hűtőbe téve másnap,még szebben lehet szeletelni.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: pingumaci, 2009. márc. 16. 22:33
A csíkos sütemény elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.