Zöldborsós-rizses borjú recept


50 dkg hús
1 fej vöröshagyma
1 kg zöldborsó
25 dkg rizs
zsiradék
petrezselyem
só
A Zöldborsós-rizses borjú elkészítési módja:
A hagymát kockákra vágjuk, zsiradékon megdinszteljük, majd beletesszük a kockákra vágott húst és pár percig pirítjukj, majd vízzel felengedni és félig puhára párolni. A rizst megfuttatjuk zsiradékon, 3-szoros mennyiségű vízzel felengedni és összekeverni a hússal. Megsózni és csendesen főzöni fedő alatt, amíg a rizs is és a hús is egészen megpuhul, ekkor kell hozzáadni az előzőleg zsiradékon megpárolt zöldborsót. Tálaláskor megszórni petrezselyemmel.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Kiss Ildikó, 2009. máj. 28. 13:59
A zöldborsós-rizses borjú elkészítési módja és hozzávalói.