Töltött gomba székelyesen recept
45 perc
A Töltött gomba székelyesen hozzávalói:
tetszés szerint gomba egészben
túró
házi füstölt szalonna (elmaradhat)
szurokfű (oregáno)
fokhagyma zöldje
petrezselyemzöld.
A Töltött gomba székelyesen elkészítési módja:
Elkészítésekor megtisztítjuk a gombát, jól lecsepegtetjük róluk a vizet. A szalonnát apróra vágjuk (vagy elkaparjuk) és összekeverjük a túróval (a túró és a szalonna aránya 2:1). A gomba fejeket megtöltjük, megszórjuk oregánoval és a forró sütőbe tolva megsütjük (kb.3o-4o perc). A végén megszórhatjuk fokhagyma,- vagy vöröshagyma zölddel.
Nem lehet elrontani, csak túlsózni. A töltelék sósságát viszont ellenőrizni kell, mert a túró is sós. Ehhez az ételhez a legjobban a juhtúró illik. Szalonna nélkül is finom, de ekkor a túró elmaradhatatlan.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: varbóc, 2018. dec. 6. 17:13
A töltött gomba székelyesen elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.