Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Nyúl zöldségágyban sütve recept

Nyúl zöldségágyban sütve recept

Elkészítési idő 2 perc

Kalória 600 kcal
Zsírtartalom 150 gramm

A Nyúl zöldségágyban sütve hozzávalói:
1 db kb. 2,5 kg-os vad, vagy házinyúl (egészben)
20 dkg füstölt szalonna (vékony csíkokra vágva)
4 szál sárgarépa (felkarikázva)
l szál petrezselyemgyökér (felkarikázva)
só, bors, mustár, pirosarany, fokhagyma, (szükség szerint) zsír


A Nyúl zöldségágyban sütve elkészítési módja:
A nyulat hasánál szétnyítva bekenjük zsírral, beletapasztjuk a karikázott sárgarépát, petrezselyemgyökeret, ízlés szerint sózzuk, majd bekenjük előbb mustárral, majd pirosarannyal. Hústűvel összetűzzűk. A felcsíkozott szalonnákat a nyúlnak a bőre alá tűzdeljük és a szalonnák mellé egy-egy fokhagyma gerízdet tűzűnk. A tepsit kizsírozzuk, és a nyulat a hátára fektetve belehelyezzük. A maradék helyre sárgarépa karikákat teszünk, arra rá kevés pirosaranyat és mustárt teszünk. A sütőt kb. 200 fokon felmelegítjük és fokozatosan csökkentve állandóan saját zsírjával locsolgatva készre sütjük.


Kategória: Húsételek receptjei


A nyúl zöldségágyban sütve elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook