Nyúl zöldségágyban sütve recept




1 db kb. 2,5 kg-os vad, vagy házinyúl (egészben)
20 dkg füstölt szalonna (vékony csíkokra vágva)
4 szál sárgarépa (felkarikázva)
l szál petrezselyemgyökér (felkarikázva)
só, bors, mustár, pirosarany, fokhagyma, (szükség szerint) zsír
A Nyúl zöldségágyban sütve elkészítési módja:
A nyulat hasánál szétnyítva bekenjük zsírral, beletapasztjuk a karikázott sárgarépát, petrezselyemgyökeret, ízlés szerint sózzuk, majd bekenjük előbb mustárral, majd pirosarannyal. Hústűvel összetűzzűk. A felcsíkozott szalonnákat a nyúlnak a bőre alá tűzdeljük és a szalonnák mellé egy-egy fokhagyma gerízdet tűzűnk. A tepsit kizsírozzuk, és a nyulat a hátára fektetve belehelyezzük. A maradék helyre sárgarépa karikákat teszünk, arra rá kevés pirosaranyat és mustárt teszünk. A sütőt kb. 200 fokon felmelegítjük és fokozatosan csökkentve állandóan saját zsírjával locsolgatva készre sütjük.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: 9c45b0c352, 2008. júl. 18. 14:34
A nyúl zöldségágyban sütve elkészítési módja és hozzávalói.