Sült tarja nyárson recept
A Sült tarja nyárson hozzávalói:kb. 70 dkg tarja szeletelve(10-12 szelet)
1 nagy mozarellagolyó
bazsalikom,rozmaring, só, bors
4 szem burgonya
a páchoz:
1 dl vörösbor
1 tk. balzsamecet
4 ek. olaj (lehet oliva)
2 gerezd fokhagyma
kevés cukor
A Sült tarja nyárson elkészítési módja:
Először a páclevet készítjük el. Összezúzzuk a fokhagymát, és jól összekeverjük a borral, a rozmaringgal, az olajjal, a cukorral és a balzsamecettel.Ha megvan, akkor a burgonyát vastag karikákra vágjuk, és sós vízben 8 percig előfőzzük. Közben a paprikát darabokra vágjuk, a bazsalikomot lecsipkedjük a száráról, és durvára vagdossuk. Az előfőzött burgonyát felkarikázzuk. A mozzarellát felszeleteljük, a húst beborítjuk vele, megszórjuk bazsalikommal, összecsavarjuk és burgonya meg paprikadarabokkal felváltva nyársra fűzzük. Ezután az így elkészített nyársakat egy lapos tálban tesszük, leöntjük a páclével, és legalább egy órán át állni hagyjuk, hogy az ízek jól átjárják. Ezután leitatjuk a páslevet, majd forró rostélyon gyakran forgatva megsütjük. Ha elkészült, sóval és borssal fűszerezzük. Idénysalátával kínáljuk.
Olívával csepegtetett paradicsomsalátával érdemes kipróbálni!
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: ea9bff1b44, 2008. júl. 17. 12:52
A sült tarja nyárson elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.