Főoldal » Receptek » Zöldséges ételek receptjei » Magyarvistai hagymatokány recept

Magyarvistai hagymatokány recept

Elkészítési idő 45 perc

A Magyarvistai hagymatokány hozzávalói:
3-4 nagy fej kibédi vöröshagyma félfőre vágva (kb 50 dkg tisztítva)
10 dkg házi füstölt szalonna
1 púpos evőkanál liszt
1 fakanálnyi pirospaprika
Ízlés szerint házi tejfel és só.


A Magyarvistai hagymatokány elkészítési módja:
Elkészítésekor a szeletekre vágott, becakkozott füstölt szalonnát ropogósra sütjük, és ha megsült kivesszük s meleg helyen tároljuk. A szalonna zsírjában előbb dinszteljük, majd később kevés vízzel megpároljuk a felvágott vöröshagymát. Megsózzuk, meghintjük liszttel, pirospaprikával és egy kevés vízzel felengedjük. Tejfölösen, sült szalonnával megszórva, puliszkával körítve tálaljuk.

Bográcsban készült az igazi


Kategória: Zöldséges ételek receptjei


A magyarvistai hagymatokány elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook