Magyarvistai hagymatokány recept


3-4 nagy fej kibédi vöröshagyma félfőre vágva (kb 50 dkg tisztítva)
10 dkg házi füstölt szalonna
1 púpos evőkanál liszt
1 fakanálnyi pirospaprika
Ízlés szerint házi tejfel és só.
A Magyarvistai hagymatokány elkészítési módja:
Elkészítésekor a szeletekre vágott, becakkozott füstölt szalonnát ropogósra sütjük, és ha megsült kivesszük s meleg helyen tároljuk. A szalonna zsírjában előbb dinszteljük, majd később kevés vízzel megpároljuk a felvágott vöröshagymát. Megsózzuk, meghintjük liszttel, pirospaprikával és egy kevés vízzel felengedjük. Tejfölösen, sült szalonnával megszórva, puliszkával körítve tálaljuk.
Bográcsban készült az igazi
Kategória: Zöldséges ételek receptjei
A receptet beküldte: varbóc, 2018. dec. 9. 18:03
A magyarvistai hagymatokány elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.