Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Sertéskocsonya csülökkel recept

Sertéskocsonya csülökkel recept

Elkészítési idő 300 perc

A Sertéskocsonya csülökkel hozzávalói:
1 db első csülök csonttal
1 db első csülök csont nélkül
4 db köröm fűrésszel darabolva
félbe vágva
3-4 db disznófarok
3-4 disznóorr
(esetleg fül, füstölt disznófej csont nélkül,vagy füstölt tarja stb.)
3 szál sárgarépa
1 szál petrezselyem
4 közepes fej vöröshagyma héjasan
négyfelé vágva
2 egész fej makói fokhagyma
5-6 gerezd fokhagyma apróra vágva a lé szűréséhez
2 db chili paprika
3 db babérlevél
szemes fekete bors
só.


A Sertéskocsonya csülökkel elkészítési módja:
Tisztítás és mosás után feltesszük a húsokat hideg vízben főni majd kb 5-6 perc forralás után a vizet leöntjük. Átmossuk a húsokat langyos vízben és új vízben ismét feltesszük főni. A továbbiakban a húsokhoz hozzáadjuk a fűszereket és zöldségeket is a sárgsrépa kivételével. Ízlés szerint sózzuk. Ezután lassú tűzön – kb 85-91 fokon – gyöngyözve főzzük 3-3ésa fél órán át. Ekkor belerakjuk a sárgarépát és ha szükséges utánaízesítjük a levet. Kb 30 perc főzés után langyosra hűtjük és a levet zsírtalanítjuk, Szűrőbe teszünk 4-5 duci gerezd fokhagymát apróra vágva és ezen keresztül leszűrjük a levet. A visszamaradó húsokat kicsontozzuk, a zöldségeket külön tesszük és elkezdjük az adagok kimérését. Ha kész hűvös helyen hagyjuk megalvadni. Citromlével, kenyérrel kínáljuk.


Kategória: Húsételek receptjei


A sertéskocsonya csülökkel elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook