Húsos tepsis burgonya recept
120 perc
A Húsos tepsis burgonya hozzávalói:
2 kg burgonya
1 fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
1 kg csont nélküli tarja
2 db csirkemell
ízlés szerint só
ízlés szerint bors
ízlés szerint delikát
ízlés szerint majoránna
ízlés szerint egész fűszerkömény
1,5-2 dl étolaj
A Húsos tepsis burgonya elkészítési módja:
A húsokat megmossuk lecsepegtetjük. Egy nagyobb tálba rakjuk őket. Megszórjuk ízlés szerint sóval, borssal, delikáttal. Beleteszünk egy-egy kávéskanál egész fűszerköményt, és morzsolt majorannát. A megtisztított hagymát karikára vágva adjuk hozzá, a fokhagymát vékony szeletekre vágva. Meglocsoljuk az olajjal és az egészet kézzel jól összeforgatjuk. Minimum egy órát hagyjuk összeérni az ízeket. Ezután a burgonyát megtisztítjuk, kockára vágva tepsibe rakjuk. Megsózzuk (2-3 csipet), átforgatjuk. A tálból a húsokat "ráborítjuk", elrendezzük a burgonyán. Ha van otthon egy kis húsos szalonnánk kockázzunk egy keveset a tetejére. 200 C fokra előmelegített sütőben alsó-felső sütésen fólia alatt kb. egy óra hosszáig süssük: addig kell a fólia alatt sütni, amíg a burgonya és a húsok megpuhulnak. Ezután a fóliát levesszük és piros-ropogósra sütjük. Készen van, lehet tálalni.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: 45ba38a594, 2018. dec. 5. 14:34
A húsos tepsis burgonya elkészítési módja és hozzávalói.