Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Kárpáti Borzaska szárnyashúsból recept

Kárpáti Borzaska szárnyashúsból recept

Elkészítési idő 30 perc

A Kárpáti Borzaska szárnyashúsból hozzávalói:
1 adaghoz:

A bundához:
110 g reszelt burgonya
1 db egész tojás
25 g liszt
ízlés szerint őrölt fehér bors
ízlés szerint kevés só
1 gerezd fokhagyma
petrezselyemzöld

A húshoz:
160 g csirkemell filé

A tálaláshoz:
tejföl
reszelt trappista sajt

A körethez:
főtt rizs


A Kárpáti Borzaska szárnyashúsból elkészítési módja:
A hámozott, megmosott burgonyát lereszeljük a reszelő apró lyukú felén. Hozzákeverjük a tojást, a lisztet, ízlés szerint sót, borsot, összetört foghagymát, aprított petrezselymet, majd alaposan összekeverjük. A csirkemellet kiklopfoljuk. Picit sózzuk, vékonyan belisztezzük a húsokat. Bekenjük a húsokat a bundával. Forró olajban átsütjük a húsokat, közepes hőfokon. A kisült húsokat tejföllel megkenjük, reszelt sajttal megszórjuk, rizs körettel tálaljuk.


Kategória: Húsételek receptjei


A kárpáti borzaska szárnyashúsból elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook