Kárpáti Borzaska szárnyashúsból recept
30 perc
A Kárpáti Borzaska szárnyashúsból hozzávalói:
1 adaghoz:
A bundához:
110 g reszelt burgonya
1 db egész tojás
25 g liszt
ízlés szerint őrölt fehér bors
ízlés szerint kevés só
1 gerezd fokhagyma
petrezselyemzöld
A húshoz:
160 g csirkemell filé
A tálaláshoz:
tejföl
reszelt trappista sajt
A körethez:
főtt rizs
A Kárpáti Borzaska szárnyashúsból elkészítési módja:
A hámozott, megmosott burgonyát lereszeljük a reszelő apró lyukú felén. Hozzákeverjük a tojást, a lisztet, ízlés szerint sót, borsot, összetört foghagymát, aprított petrezselymet, majd alaposan összekeverjük. A csirkemellet kiklopfoljuk. Picit sózzuk, vékonyan belisztezzük a húsokat. Bekenjük a húsokat a bundával. Forró olajban átsütjük a húsokat, közepes hőfokon. A kisült húsokat tejföllel megkenjük, reszelt sajttal megszórjuk, rizs körettel tálaljuk.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: mmariska, 2009. dec. 10. 15:37
A kárpáti borzaska szárnyashúsból elkészítési módja és hozzávalói.