Brassói aprópecsenye pirospaprikával recept
A Brassói aprópecsenye pirospaprikával hozzávalói:Hozzávalók 2 személyre:
- 1,5 kg sertéscomb (de aki nem szereti csirkemellel is csinálhatja)
- 1,5 dl olaj
- 5-6 gerezd fokhagyma
- 5-6 db burgonya
- 1 tk. pirospaprika
- ízlés szerint só
A Brassói aprópecsenye pirospaprikával elkészítési módja:
Olajon megpirítom a reszelt fokhagymát, beleteszem a kockára vágott sertéscombot. 5 percig összedinszteljük. Majd teszek rá egy teáskanál pirospaprikát, összekeverem. Pici vízzel felöntöm és fedő alatt puhára párolom. (kb. fél óra) ha közben elfogy a víz még után töltöm. köretként kockára vágott sültkrumplit ajánlok.
Én anyukámtól tanultam ezt a receptet, sokkal finomabb mint a hagyományos brassói. De aki kipróbálja, az úgyis megtudja... :)
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Yndre, 2008. jan. 30. 14:25
A brassói aprópecsenye pirospaprikával elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.