Paprikáskrumpli Csabai kolbásszal recept
A Paprikáskrumpli Csabai kolbásszal hozzávalói:Hozzávalók 2 személyre:
- 1 fej vöröshagyma
- 6 db burgonya
- 2 ek. olaj
- 1 tk. pirospaprika
- 2 db 2-3 cm-es házikolbász
- só ízlés szerint
A Paprikáskrumpli Csabai kolbásszal elkészítési módja:
Olajon a kockára vágott vöröshagymát megpárolom, a hosszába felvágott krumplit ráteszem. Majd rászórom a pirospaprikát, elkeverem. Annyi vizet öntök rá, hogy a krumplit ellepje. Beleteszem a kolbászt, ízlés szerint sózom és fedő alatt puhára főzöm. (ez kb. fél óra)
Sokkal finomabb mint a hagyományos paprikáskrumpli, mert a kolbász pikáns, füstölt ízt kölcsönöz a krumplinak.
Ebbe a fajta ételbe csipetkét nem szokás szaggatni.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: Yndre, 2008. jan. 30. 14:33
A paprikáskrumpli csabai kolbásszal elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.