Baconbe tekert csirkemell recept
A Baconbe tekert csirkemell hozzávalói:2 db csirkemell filé
40 dkg bacon
25 dkg parmezán sajt (reszelve)
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
50 dkg csiperkegomba
2 közepes db vöröshagyma
szárnyas fűszerkeverék ízlés szerint
1 dl napraforgó olaj (a tepsi aljára)
1 csokor petrezselyem (felaprítva)
2 ek sertészsír (a gombás töltelékhez)
A Baconbe tekert csirkemell elkészítési módja:
Először a tepsit beolajozzuk. Egy serpenyőbe kevés zsírt teszünk, felhevítjük, erre öntjük a tisztított, vékonyra szeletelt hagymákat, majd a tisztított, szeletelt gombát. Ételízesítővel, borssal megszórjuk, s puhára pároljuk a hagymával a gombát. Ha puha, félretesszük hűlni. A húst megmossuk, felszeleteljük, kissé kiklopfoljuk - zacskóban, hogy ne fröcsögjön szét a hús és a leve -, beszórjuk a fűszerkeverékkel. Ekkorra a hagymás gomba már kihűlt. A gombás töltelékhez szórjuk a reszelt sajtot, az aprított petrezselyemzöldet, összekeverjük, s annyi részre széttologatjuk (szétosztjuk), ahány szelet húsunk van. Mindegyik hússzeletre kenünk a masszából, folyamatosan mindegyiket összetekerjük, két-két bacon szelettel "bebugyoláljuk", sorba helyezzük a kiolajozott tepsibe. Fóliával lefedve sütőbe tesszük, amíg sercegni nem kezd, 200 fokon sütjük, majd 150 fokra levesszük a hőmérsékletet - redukáljuk:) -, 60 percig így sütjük, majd levesszük a fóliát, meglocsoljuk a saját zsiradékával, s légkeveréssel kissé megpirítjuk. Ha készen van, mindenki ízlésének, elképzelésének megfelelő körettel tálalhatja.:) Hidegen is nagyon finom, ha marad, hűtőben tároljuk. Ünnepi alkalmakra is remek étek lehet. :) Hidegen, ferdén szeletelve is nagyon guszta, így hidegtálakhoz is kiváló kiegészítő lehet - franciasalátával, klasszikus burgonyasalátával.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: turkkati, 2018. dec. 6. 20:37
A baconbe tekert csirkemell elkészítési módja és hozzávalói.