Répás pecsenye recept
A Répás pecsenye hozzávalói:1.5 kg karaj vagy lapocka egészben
2-3 szál sárgarépa
fokhagyma ízlés szerint
só
bors
köménymag
1 dl olaj
A Répás pecsenye elkészítési módja:
A húst egyben hagyjuk,felszúrjuk és a tisztított egészben hagyott sárgarépát beletoljuk a húsba.A fokhagymával megtűzdeljük.Ízlés szerint fűszerezzük.Sütőtálba tesszük.Az olajat felforrósítjuk és leöntjük vele a húst.1 dl vizet aláöntünk.Alufóliával letakarjuk ,és 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük.Kb 40-50 percig sütjük.Ekkor levesszük a fóliát és kb 30 perc alatt szép pirosra sütjük.Ha megsült hagyjuk kicsit hűlni majd szeleteljük fel. Burgonyapürével ,savanyúsággal tálaljuk.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: ronka, 2018. dec. 2. 23:22
A répás pecsenye elkészítési módja és hozzávalói.