Főoldal » Receptek » Zöldséges ételek receptjei » Rakott édesburgonya recept

Rakott édesburgonya recept


A Rakott édesburgonya hozzávalói:
2 db édesburgonya
2 db padlizsán
5 ek olívaolaj
50 dkg spenót
1 gerezd fokhagyma
5 dkg vaj
2 ek liszt
0.5 l tej
15 dkg reszelt sajt

bors


A Rakott édesburgonya elkészítési módja:
Az édesburgonyát hámozzuk meg,a padlizsánt mossuk meg és karikázzuk fel. Egy tepsit olajozzunk ki 2 ek olajjal,rakjuk bele a burgonyát és a padlizsánt. Sózzuk meg. Süssük meg 200 fokon 30 perc alatt.A maradék olajon pirítsuk meg az áttört fokhagymát. Adjuk hozzá a spenótot és 1-2 ek vizet,fonnyasszuk meg. A vajon pirítsuk világos színűre a lisztet,majd lassan öntsük hozzá a tejet.Enyhén sózzuk borsozzuk meg. Főzzük sűrűre a mártást. Kanalazzuk a spenótot és a mártást a sült zöldségekre,szórjuk meg a reszelt sajttal, végül tegyük vissza a sütőbe 30 percre.


Kategória: Zöldséges ételek receptjei


A rakott édesburgonya elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook