Rakott édesburgonya recept
A Rakott édesburgonya hozzávalói:
2 db édesburgonya
2 db padlizsán
5 ek olívaolaj
50 dkg spenót
1 gerezd fokhagyma
5 dkg vaj
2 ek liszt
0.5 l tej
15 dkg reszelt sajt
só
bors
A Rakott édesburgonya elkészítési módja:
Az édesburgonyát hámozzuk meg,a padlizsánt mossuk meg és karikázzuk fel. Egy tepsit olajozzunk ki 2 ek olajjal,rakjuk bele a burgonyát és a padlizsánt. Sózzuk meg. Süssük meg 200 fokon 30 perc alatt.A maradék olajon pirítsuk meg az áttört fokhagymát. Adjuk hozzá a spenótot és 1-2 ek vizet,fonnyasszuk meg. A vajon pirítsuk világos színűre a lisztet,majd lassan öntsük hozzá a tejet.Enyhén sózzuk borsozzuk meg. Főzzük sűrűre a mártást. Kanalazzuk a spenótot és a mártást a sült zöldségekre,szórjuk meg a reszelt sajttal, végül tegyük vissza a sütőbe 30 percre.
Kategória: Zöldséges ételek receptjei
A receptet beküldte: ronka, 2018. nov. 11. 23:58
A rakott édesburgonya elkészítési módja és hozzávalói.