Főoldal » Receptek » Szendvicsek, szendvicskrémek receptjei » Libamáj pástétom dióval recept

Libamáj pástétom dióval recept

A Libamáj pástétom dióval hozzávalói:
2 db mogyoróhagyma
5 dkg vaj
1.5 dl édes vörösbor
50 dkg libamáj

őrölt bors
friss rozmaring
3 db tojássárgája
1 dl tejszín
10 dkg dió
3-4 evőkanál libazsír


A Libamáj pástétom dióval elkészítési módja:
A hagymát tisztítás után finomra vágjuk,majd egy serpenyőben felforrósított vajon megfuttatjuk.Adjuk hozzá a vörösbort és forraljuk sűrűre. A májat daraboljuk fel,tegyük a serpenyőbe és 12 percig süssük.Sózzu,borsozzuk meg és ízesitsük meg az apróra vágott rozmaringgal.Hagyjuuk kihűlni. Ha kihűlt tegyük át egy késes aprítóba,adjuk hozzá a tojássárgákat ,a tejszínt és a diót.(A dióból egy keveset hagyhatunk a díszítésre.)Pürésítjük és simítsuk a keveréket egy jénai tálba. Egy tepsibe tegyünk vizet és állítsuk bele a tálat ami kb félig legyen a vízben.A sütőt előmelegítjük 80 fokra és és kb 45 perc alatt süssük meg a májpástétomot. Sütőből kivéve locsoljuk meg az olvasztott libazsírral,majd hagyjuk megdermedni.Apróra vágott dióval szórjuk meg a tetejét. Pirítóssal tálaljuk.


Kategória: Szendvicsek, szendvicskrémek receptjei


A libamáj pástétom dióval elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook