Rakott kelkáposzta (vegan) recept
A Rakott kelkáposzta (vegan) hozzávalói:
2 kg kelkáposzta
150 g szójagranulátum
4 dl rizs
500 g szójatejföl
1 nagy fej vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
olaj
só
bors
vegamix
füstölt pirospaprika
majoranna
őrölt köménymag
A Rakott kelkáposzta (vegan) elkészítési módja:
A szójagranulátumot beáztatjuk vegamixes meleg vízbe. A kelkáposztát leveleire szedjük, megmossuk, és kivágjuk a vastagabb részeket. Csíkokra szeleteljük, majd köménymagos, sós vízben félig puhára főzzük, leszűrjük. A rizst kevés olajon fehéredésig pirítjuk, és felöntjük dupla mennyiségű sós, forró vízzel. Lassú tűzön, fedő alatt főzzük, majd amikor már alig van rajta víz, elzárjuk a lángot, lefedjük, hogy megdagadjon. Addig a vöröshagymát apró kockákra vágjuk, és kevés olajon dinsztelni kezdjük. Megszórjuk őrölt köménymaggal, kicsit pirítjuk még, aztán lehúzzuk a tűzről és jöhet bele a pirospaprika. Beletesszük a kinyomkodott szóját, belepréseljük a fokhagymát, és öntünk alá kb. 1 dl vizet. Visszatesszük párolódni, fűszerezzük borssal, sóval, majorannával. Gyakran megkeverjük, kicsit megpirítjuk. Ha már nincs alatta víz, összekeverjük a rizzsel. Egy tepsi alját vékonyan kiolajozzuk, és leterítjük a káposzta felét. Erre jön a szójás töltelék, majd a maradék káposzta. A szójatejfölt ízlés szerint befűszerezzük, és rákenjük a káposzta tetejére. 30-45 percig 200 fokon sütjük, közben ellenőrizzük egy késsel, hogy teljesen megpuhult-e a káposzta.
Kategória: Zöldséges ételek receptjei
A receptet beküldte: a9c2efb418, 2018. nov. 5. 11:09
A rakott kelkáposzta (vegan) elkészítési módja és hozzávalói.