Paradicsomsaláta lukullusz módra recept
25 perc
A Paradicsomsaláta lukullusz módra hozzávalói:
50 dkg lukullusz paradicsom
2 dl kefir
5 dkg juhtúró
4 evõkanál olaj
1 csokor zöldhagyma zöld szárával együtt
1 mokkáskanál törött bors
fél citrom leve
ízlés szerint só és csipetnyi porcukor
1 gerezd fokhagyma.
A Paradicsomsaláta lukullusz módra elkészítési módja:
A paradicsomot megmosom, letörülgetem és vékony karikára vágom. Salátástálba rakom és megsózom, majd beteszem a hûtõszekrénybe. A mártáshoz a kefirt a juhtúróval simára keverem, a citromlével, a sóval és a cukorral fûszerezem, majd hozzákeverem a megtisztított és nagyon finomra metélt zöldhagymát zöld szárával együtt meg a zúzott fokhagymát. Ezt a sûrû öntetet rálocsolom a paradicsomkarikákra, és óvatosan átkeverve lefedem. Jól lehûtöm.
Kategória: Saláták, öntetek receptjei
A receptet beküldte: elvira1, 2006. aug. 7. 08:51
A paradicsomsaláta lukullusz módra elkészítési módja és hozzávalói.