Gyümölcsös párolt káposzta recept
60 perc
A Gyümölcsös párolt káposzta hozzávalói:
1 kg savanyú káposzta
2 ek. kristálycukor
1 ek étolaj
1 nagy fej vöröshagyma
5 dkg mazsola
5 dkg aszalt szilva
5 dkg aszalt sárgabarack
csipet só
A Gyümölcsös párolt káposzta elkészítési módja:
A káposztát átmosom ha túl savanyúnak találom. A vöröshagymát vékony karikára vágom, a gyümölcsöket mazsola méretűre aprítom. Az olajon aranybarnára karamellizálom a cukrot, majd beleforgatom a hagymát és a gyümölcsöket. Amikor az egészet bevonta a karamell hozzáadom a káposztát és a csipet sót. Gyakori kevergetéssel puhára párolom. Kellemesen édeskés ízűnek kell lenni.
Ajánlom sült húsok mellé, pl. oldalas, kacsa, liba,
kiváló kiegészítő mellé a héjában sült burgonya!
Kategória: Köretek receptjei
A receptet beküldte: Zsuzsi1234, 2009. dec. 4. 11:20
A gyümölcsös párolt káposzta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.