Főoldal » Receptek » Köretek receptjei » Gyümölcsös párolt káposzta recept

Gyümölcsös párolt káposzta recept

Elkészítési idő 60 perc

A Gyümölcsös párolt káposzta hozzávalói:
1 kg savanyú káposzta
2 ek. kristálycukor
1 ek étolaj
1 nagy fej vöröshagyma
5 dkg mazsola
5 dkg aszalt szilva
5 dkg aszalt sárgabarack
csipet só


A Gyümölcsös párolt káposzta elkészítési módja:
A káposztát átmosom ha túl savanyúnak találom. A vöröshagymát vékony karikára vágom, a gyümölcsöket mazsola méretűre aprítom. Az olajon aranybarnára karamellizálom a cukrot, majd beleforgatom a hagymát és a gyümölcsöket. Amikor az egészet bevonta a karamell hozzáadom a káposztát és a csipet sót. Gyakori kevergetéssel puhára párolom. Kellemesen édeskés ízűnek kell lenni.

Ajánlom sült húsok mellé, pl. oldalas, kacsa, liba,
kiváló kiegészítő mellé a héjában sült burgonya!


Kategória: Köretek receptjei


A gyümölcsös párolt káposzta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook