Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Savanyú répa leves recept

Savanyú répa leves recept

Elkészítési idő 100 perc

A Savanyú répa leves hozzávalói:
70 dkg savanyított kerékrépa
40 dkg sertés lapocka
30 füstölt oldalas vagy más füstölt hús
2 db vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
1 kk. köménymag
1 db babérlevél
1 db paradicsom
só, bors ízlés szerint
1 púpozott kk. pirospaprika
1 ek. étolaj
1 ek. liszt
2 dl tejföl


A Savanyú répa leves elkészítési módja:
A húst felkockázzuk, a vöröshagymát apróra vágjuk. Forró olajon kipattogtatjuk a köménymagot, majd megpároljuk a hagymát. Rátesszük a húst és fehéredésig pároljuk nagy lángon. Felengedjük 1,5 l vízzel, beletesszük a pirospaprikát, borsot, a feldarabolt füstölt oldalast, a felaprított fokhagymát és sót. Ne sózzuk túlságosan, mert a füstölt hús sót tartalmaz! Ha félig megfőtt a hús hozzáadjuk a felaprított paradicsomot is. A savanyú répát átöblítjük és a puhára főt húshoz adjuk, ha túl sűrű lenne adhatunk hozzá vizet. A főzési idő kb. 10-15 perc. A tejfölt kikeverjük a liszttel és behabarjuk a levest. Jól kiforraljuk, ha szükséges utána ízesítünk.


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


A savanyú répa leves elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook