Bakonyi betyárleves, vargányából recept
90 perc
A Bakonyi betyárleves, vargányából hozzávalói:
* 50 dkg sertés lapocka
* 10 dkg füstölt szalonna
* 15 dkg erdei gomba,vargánya
* 20 dkg leveszöldség
* 15 dkg hagyma
* 3 dl tejföl
* 5 ek liszt
* 1 csomó kapor
* 1 zöld paprika
* 1 paradicsom
* 1 csapott ek piros paprika
* 1 csapott ek só
* késhegynyi bors
* 1 tojás
A Bakonyi betyárleves, vargányából elkészítési módja:
A szalonnát apró kockákra vágjuk, zsírjára sütjük. Hozzáadjuk az apróra kockázott hagymát, ha kevés a zsiradék pótoljuk olajjal. Üvegesre sütjük, hozzáadjuk a 2x2 cm-es darabokra vágott húst, fehéredésig pároljuk. Felöntjük 2 l vízzel, sózzuk, borsozzuk, félpuhára fözzük. Hozzáadjuk a felkockázott zöldséget,zöld paprikát, paradicsomot, gombát és piros paprikát. Tovább fözzük. Elkészítjük a csipetkét: 1 tojásból és 3 ek.kanál lisztből. Behabarjuk a 2 ek. liszttel és a tejföllel és apróra vágott kaprot is beleszórjuk. Belefőzzük a csipetkét.
Sampion gombából is el lehet készíteni, de a vargányával izletesebb!
A család kedvence, sosem tudok eleget főzni belőle!
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: Zsuzsi1234, 2009. jún. 11. 17:11
A bakonyi betyárleves, vargányából elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.