Főoldal » Receptek » Saláták, öntetek receptjei » Mézes, mustáros saláta recept

Mézes, mustáros saláta recept

Elkészítési idő 30 perc

A Mézes, mustáros saláta hozzávalói:
1 kg kínai kel
1 db saláta uborka
2 db sárgarépa
2 db lila hagyma
2-3db paradicsom

1 mokkáskanál só
3 ek. almaecet
1 csokor petrezselyem
2 ek. méz
3 ek. mustár
6 ek. olaj


A Mézes, mustáros saláta elkészítési módja:
Egy pohárban a sót az ecetben kiskanállal kevergetve feloldjuk, az apróra vágott petrezselymet beleszórjuk. A mézet és a mustárt hozzáadjuk, majd folytonosan kevergetve cseppenként beledolgozzuk az olajat.Óvatosan, ne csapódjon ki. A kelt csíkokra vágjuk, az uborkát, hagymát, paradicsomot felkarikázzuk, a répát lereszeljük. A kész öntetet a zöldségekre öntjük és lazán összekeverjük. Egy óra múva fogyaszthatjuk.

A botmixer aprítós részével,az öntet minden összetevője kikeverhető egyszerre!
Önálló ételként vagy sült húsok mellé fogyasztható.


Kategória: Saláták, öntetek receptjei


A mézes, mustáros saláta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook