Főoldal » Receptek » Saláták, öntetek receptjei » Svájci saláta recept

Svájci saláta recept

A Svájci saláta hozzávalói:
20dkg sajt
30dkg burgonya
2 fej saláta
2 kis paradicsom
1 zöldpaprika
1 kis fej zeller
1 (kb. 5dkg) ecetes uborka

2 dl tartásmártás


A Svájci saláta elkészítési módja:
A sajtot vékonyan meghámozzuk, majd kis kockákra vágjuk, a burgonyát héjában megfőzzük, meghámozzuk, és apró kockákra vágjuk. A hámozott zellert megfőzzük (esetleg húslevesben), és szintén kockákra vágjuk. A paradicsomot egy pillanatra forró vízbe mártjuk, a héját lehúzzuk, és a paradicsomot vékonyan fölszeleteljük. A zöldpaprikát megmossuk, kicsumázzuk és vékony karikákra vágjuk az ecetes uborkával együtt. A fejes salátát megmossuk, lecsurgatjuk - néhány szép levelet félreteszünk a tálaláshoz -, a többit pedig csíkokra vágjuk. Az így elkészített anyagokat óvatosan - hogy össze ne törjenek - elkeverjük 2dl tartásmártással és salátalevélen tálaljuk.


Kategória: Saláták, öntetek receptjei


A svájci saláta elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook