Nyári puding ribizliszósszal recept
A Nyári puding ribizliszósszal hozzávalói:1kg friss vagy mirelit vegyes erdei gyümölcs
3 evőkanál cukor
8 szelet fehér vagy teljes őrlésű kenyér, a héját vágjuk le
2 evőkanál ribizlidzsem
A Nyári puding ribizliszósszal elkészítési módja:
A gyümölcsöket tegyük a cukorral és 3 evőkanál vízzel egy lábasba. 5 percig főzzük, vagy míg a gyümölcs megpuhul. Hagyjuk, hogy kissé kihüljön. Egy 4 bögrényi űrtartalmú pudingforma alját és oldalait béleljük ki 6 szelet kenyérrel. A szeleteket vágjuk méretre, győződjünk meg róla, hogy tökéletesen illeszkednek, és nem hagynak lyukat. Szűrjük le a gyümölcsöket - tartsuk meg a levet is -, s tegyük őket a formába. A maradék kenyérrel fedjük be a forma tetejét. A megmaradt léből 3-4 evőkanálnyit öntsünk a tetejére. Tegyünk egy tányért a kenyér tetejére, s a tányérra rakjunk nehezéket, mint pl. egy nagyobb konzervdoboz. Tegyük két három óra hosszára a hűtőbe, hogy a lé eláztassa a kenyeret. A szószhoz szűrjük a megmaradt levet egy lábasba, majd adjuk hozzá a ribizlidzsemet. Keverés mellett főzzük 2-3 percig míg a dzsem elolvad. Fordítsuk a pudingot egy tányérra, s a ribizliszósszal tálaljuk.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Skizosáj, 2008. jún. 16. 18:44
A nyári puding ribizliszósszal elkészítési módja és hozzávalói.