Mákos torta recept
A Mákos torta hozzávalói:22 dkg cukor,
6 dkg vaj,
2 db tojás,
1 csomag vaníliás cukor,
citromlé,
15 dkg darált mák,
22 dkg liszt,
1/2 csomag sütőpor,
6 evőkanál tej,
pikáns lekvár,
fél dl rum,
Máz
15 dkg porcukor,
8 dkg csokoládé,
3-4 evőkanál forró víz.
A Mákos torta elkészítési módja:
A vajat, a cukrot és a tojást habosra keverjük. Hozzáadjuk a vaníliás cukrot és a darált mákot, azután a citromlevet majd a sütőporral elkevert lisztet. Mindezt jól kikeverjük és kikent, lisztezett formában megsütjük. Lassan, közepes hőfokon süssük. Ha kihűlt akkor a tésztát kettévágjuk, rummal meglocsoljuk, lekvárral megkenjük és a csokimázzal az egészet bevonjuk. A por cukrot a forró vízzel és a puhított csokoládéval jól kikeverjük, hogy szép sima legyen, majd a tortára öntjük és megszárítjuk.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: badonyimariaeva, 2008. jún. 15. 15:29
A mákos torta elkészítési módja és hozzávalói.