Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Bódvarákói juhtúrós leves recept

Bódvarákói juhtúrós leves recept

Elkészítési idő 70 perc

A Bódvarákói juhtúrós leves hozzávalói:
1,5 liter víz
2 fej vöröshagyma

1 kiskanál csemege fűszerpaprika
él kiskanál frissen törött kömény
15 dkg juhtúró
1 dl tejföl
2 szelet barna kenyér
1 evőkanál disznózsír
A tálaláshoz: metélőhagyma


A Bódvarákói juhtúrós leves elkészítési módja:
A vöröshagymát karikára vágjuk, a vízbe rakjuk és főzzük. Közben hozzá tesszük a sót, a köményt és a fűszerpaprikát. Addig főzzük amíg a hagyma puha lesz. Közben a juhtúrót kikeverjük a tejföllel, leöntjük a forró, átszűrt hagyma főzetével. A kész levest ízesítjük apróra vágott metélőhagymával. A kenyeret kockára vágjuk, forró zsíron megpirítjuk, és tálaláskor a levesbe szórjuk. A leves burgonyával is készíthető. is készíteni


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


A bódvarákói juhtúrós leves elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook