Szárnyasgaluska leves recept
60 perc
A Szárnyasgaluska leves hozzávalói:
1 csirkeaprólék máj nélkül (kb. 50 dkg)
1 csokor petrezselyemzöld
1 tojás
2-3 evõkanál búzadara
1 dl tejföl
1 evõkanál liszt
1 késhegynyi õrölt szerecsendió-virág
1 mokkáskanál paradicsompüré
ízlés szerint só és törött fekete bors
1 gerezd fokhagyma.
A Szárnyasgaluska leves elkészítési módja:
A csirkeaprólékot tisztítás és darabolás után bõ egy liter sós vízben puhára fõzöm, majd a levébõl leszûrve kicsontozom. A húst nagyon apróra vágom vagy ledarálom. Míg a leves fõ, a tojást habosra verem, hozzákeverem a fûszereket és annyi búzadarát, hogy lágy masszát kapjak. Pihentetem 15 percig, majd a darált csirkehúst is hozzáteszem, és galuskaszaggatóval vagy kis deszkáról a forrásban lévõ levesbe szaggatom. Amikor a galuskák megfõttek, feljönnek a leves színére. A lisztet elkeverem fél dl vízzel és a tejföllel, majd behabarom vele a levest. Jól kiforralom, végül beleszórom a nagyon finomra vágott petrezselyemzöldet.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: elvira1, 2006. máj. 16. 19:36
A szárnyasgaluska leves elkészítési módja és hozzávalói.