Gombapörkölt zöldborsóval recept
75 perc
A Gombapörkölt zöldborsóval hozzávalói:
40 dkg erdei gomba (vagy csiperkegomba)
30 dkg mirelit zöldborsó (vagy konzerv)
15 dkg vöröshagyma
10 dkg zöldpaprika
1 db paradicsom
kevés sertészsír vagy olaj
1 evőkanál csemege fűszerpaprika 1 kiskanál őrölt kömény
Ízlés szerint: őrölt bors
só
Télen a paradicsom és a paprika helyett natúr lecsó.
A Gombapörkölt zöldborsóval elkészítési módja:
A felmelegített zsiradékon megfuttatjuk a köményt, majd az apróra vágott vöröshagymát, és zöldpaprikát üvegesre pároljuk. Beletesszük a cikkere vágott gombát, mellyel tovább pirítjuk. Ha elfőtt a gomba leve, hozzáadjuk az őrölt pirospaprikát, elkevertjük és öntünk alá egy kevés vizet, hogy le ne égjen. Ezután következik a zöldborsó, és a felvágott paradicsomot, majd összekeverjük és ízesítjük sóval, őrölt borssal. Kevés vizet adunk hozzá, és lassú tűzön puhára pároljuk. Ha kész, utánaízesítjük ízlés szerint. Galuskával, vagy párolt rizzsel tálaljuk.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: varbóc, 2019. jan. 10. 18:44
A gombapörkölt zöldborsóval elkészítési módja és hozzávalói.