Töltött gomba székelyesen recept


tetszés szerinti gomba egészben
túró
házi füstölt szalonna (elmaradhat)
szurokfű (oregáno)
fokhagyma zöldje
petrezselyemzöld.
A Töltött gomba székelyesen elkészítési módja:
Elkészítésekor megtisztítjuk a gombát, jól lecsepegtetjük róluk a vizet. A szalonnát apróra vágjuk (vagy elkaparjuk) és összekeverjük a túróval (a túró és a szalonna aránya 2:1). A gomba fejeket megtöltjük, megszórjuk oregánóval és a forró sütőbe tolva megsütjük (kb 3o-4o perc). A végén megszórhatjuk fokhagyma, - vagy vöröshagyma zölddel. Nem lehet elrontani, csak túlsózni. A töltelék sósságát viszont ellenőrizni kell, mert a túró is sós. Ehhez az ételhez a legjobban a juhtúró illik. Szalonna nélkül is finom, de ekkor a túró elmaradhatatlan.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: varbóc, 2019. jan. 18. 20:06
A töltött gomba székelyesen elkészítési módja és hozzávalói.