Alessandro kedvenc főtt marhaoldalasa meggymártással recept
180 perc
Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény
Zsírszegény
Az Alessandro kedvenc főtt marhaoldalasa meggymártással hozzávalói:
1 kg marhaoldalas,
1/2 kg fagyasztott kimagozott meggy,
2 kávéskanál őrölt fahéj,
1 csipetnyi őrölt szegfűszeg,
ízlés szerint barnacukor (vagy édesítőszer),
1 evőkanál rumaroma,
1 evőkanál vaníliaaroma,
1 citrom lereszelt héja,
2 dl tejföl,
2 púpozott evőkanál teljeskiőrlésű liszt,
1/2 kg főtt krumpli köretként
Az Alessandro kedvenc főtt marhaoldalasa meggymártással elkészítési módja:
A marhaoldalast kis lángon kb. 2,5-3 órán keresztül sózott és színes borssal ízesített vízben megfőzzük. A levéből levest készítünk zöldségek hozzáadásával. Ezután a meggyet felöntjük 4 dl vízzel, beletesszük a fűszereket, a citromhéjat és az édesítőt is. Lassú tűzön forraljuk kb. 15 percig. Közben a tejföllel elkeverjük a lisztet egy csipetnyi sót is adunk hozzá, és kb. 2 dl forró meggylével hőkiegyenlítjük. Ezt a meleg folyadékot kevergetve hozzáadjuk a meggyhez. Pár percig forraljuk, majd elzárjuk a hőforrást és a legvégén ízesítjük még az aromákkal. A főtt krumplival és a főtt marhaoldalassal tálaljuk.
Igazán különleges, de nagyon finom étel lesz belőle.
Jó étvágyat kívánok!
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Alessandro, 2018. aug. 11. 21:18
Az alessandro kedvenc főtt marhaoldalasa meggymártással elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.