Gombás aprópecsenye recept


60 dkg sertéshús
10 dkg füstölt szalonna
15 dkg füstölt kolbász
15 dkg kemény húsú erdei gomba (vagy termesztett csiperke)
só
őrölt fekete bors
4-5 gerezd fokhagyma
2 közepes szem paradicsom
1 db húsos zöldpaprika (vagy fél üveg natúr lecsó, 1 kg burgonya.
A Gombás aprópecsenye elkészítési módja:
A húst csíkokra, a szalonnát apró kockákra vágjuk. A szalonnát kisütjük, majd hozzáadjuk a húst is. Sózzuk, borsozzuk és zúzott fokhagymát adunk hozzá. Ha kész kiszedjük és félre tesszük. A visszamaradó zsiradékon megdinszteljük a szeletelt paprikát, majd hozzáadjuk az apró kockára vágott paradicsomot és összepároljuk.(Ha van natúr lecsó, akkor azt használjuk). Ezután belerakjuk a kolbászt és a gombát és a húshoz keverjük. Kb 2 dl vizet öntünk alá és megpároljuk. A burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk és kisütjük. A pecsenyével összeforgatva tálaljuk.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: varbóc, 2018. aug. 11. 04:56
A gombás aprópecsenye elkészítési módja és hozzávalói.