Főoldal » Receptek » Főzelékek receptjei » Töltött kelkáposztafőzelék recept

Töltött kelkáposztafőzelék recept

A Töltött kelkáposztafőzelék hozzávalói:
0,5 kg darált csirkemell
5 dkg apró szemű zabpehely
1 tojás
4 dkg vöröshagyma apróra vágva
1 nagy gerezd (1 dkg) fokhagyma lereszelve
só,
őrölt piros paprika,
őrölt fekete bors ízlés szerint
kelkáposzta
pár szem gomba (elmaradhat)


Töltött kelkáposztafőzelék

A Töltött kelkáposztafőzelék elkészítési módja:
A kelkáposztából húsz levelet megfuttattam fórró sós vízben és hidegvizzel lesokkoltam. A nagy ereket kivágtam ,mint a töltött káposztánál.lecsöpögtettem és közben pici olajon másfél hagymával,fokhagymával megpároltam a darált húst és gombát. A maradék kelből hagyományos főzeléket készítettem. A kihűlt párolt darált húst bekevertem 5 dkg apró szemű zabpehellyel és fűszerekkel és a kel levelekbe csomagoltam majd kicsit még szűrőbe helyezve sós forrásban levő vízben még főztem pár percet.


Kategória: Főzelékek receptjei


A töltött kelkáposztafőzelék elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook