Zabgaluska leves recept
A Zabgaluska leves hozzávalói:1 tojás
5 dkg zabkorpa
1 csipet himalája só
víz a főzéshez
A Zabgaluska leves elkészítési módja:
A tojást megsózzuk, majd villával felverjük. A felvert tojáshoz hozzáadjuk a zabkorpát és 1 órát állni hagyjuk. Attól függően, hogy mekkora zabgaluskákat szeretnénk, evőkanállal vagy teáskanállal kiszaggatjuk. Ha evőkanállal szaggatjuk, 1/3 evőkanállal kiveszünk a zabkorpás masszából és egy másik evőkanállal megformázzuk. Ilyenkor 10 db zabgaluskánk lesz. Egy lábasban vizet forralunk, amit egy nagy csipet sóval ízesítünk. A zabgaluskákat a forrásban lévő sós vízben vagy zöldséglevesben 20-25 perc alatt kifőzzük. 100 g (a teljes mennyiség) zabgaluska) tápértéke: 242 kcal, 29,5 g szénhidrát, 19 g fehérje, 8 g zsír. 1 db zabgaluska tápértéke (10 db egyforma súlyú esetén): 24,2 kcal,
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: minerva223, 2019. febr. 10. 09:05
A zabgaluska leves elkészítési módja és hozzávalói.