Hurkaleves recept

Elkészítési idő 40 perc

A Hurkaleves hozzávalói:
3 liter abalé
2 szál hurka
3 petrezselyem gyökér
6 sárgarépa
1 nagyobb vöröshagyma
15 dkg cérnametélt.


A Hurkaleves elkészítési módja:
A zöldségeket megtisztítjuk. Az abalevet felmelegítjük. A hurkákat megszurkáljuk, és a levesben kifőzzük. Hozzáadjuk a zöldségeket is. Amikor a hurka megfőtt, kiszedjük a léből és hideg vízbe tesszük. Megvárjuk, amíg a sárgarépa és petrezselyem is megpuhul, ekkor azokat is tálba tesszük. A levest átszűrjük, majd kifőzzük benne a cérnametéltet. Ebédnél a levest a zöldségekkel együtt fogyasztjuk, a hurkát pedig tetszőleges körettel második fogásként kínáljuk.

disznóöléskor vagy az után főzték. A lé hideg helyen tartva még egy-két napig elállt.


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


A hurkaleves elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook