Hurkaleves recept
40 perc
A Hurkaleves hozzávalói:
3 liter abalé
2 szál hurka
3 petrezselyem gyökér
6 sárgarépa
1 nagyobb vöröshagyma
15 dkg cérnametélt.
A Hurkaleves elkészítési módja:
A zöldségeket megtisztítjuk. Az abalevet felmelegítjük. A hurkákat megszurkáljuk, és a levesben kifőzzük. Hozzáadjuk a zöldségeket is. Amikor a hurka megfőtt, kiszedjük a léből és hideg vízbe tesszük. Megvárjuk, amíg a sárgarépa és petrezselyem is megpuhul, ekkor azokat is tálba tesszük. A levest átszűrjük, majd kifőzzük benne a cérnametéltet. Ebédnél a levest a zöldségekkel együtt fogyasztjuk, a hurkát pedig tetszőleges körettel második fogásként kínáljuk.
disznóöléskor vagy az után főzték. A lé hideg helyen tartva még egy-két napig elállt.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: varbóc, 2019. febr. 9. 17:10
A hurkaleves elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.