Slambuc zellerzöldel, bográcsban recept
150 perc
A Slambuc zellerzöldel, bográcsban hozzávalói:
1 csomag szabó gallér tészta
2 fej vöröshagyma
10 dkg füstölt szalonna
1 kg burgonya
2 nagyobb szem
érett paradicsom
2 szál zellerzöld (a zellerzöld petrezselyemzölddel is helyettesíthető)
só.
A Slambuc zellerzöldel, bográcsban elkészítési módja:
A bográcsba szórva kisütjük az apróra vágott szalonnát. Ha a zsírja kisült, megpirítjuk benne az apró kockákra vágott vágott vöröshagymákat, majd hozzáadjuk és benne megdinszteljük a meghámozott és felszeletelt paradicsomokat is. Ezután beleszórjuk a kisebb kockákra vágott burgonyákat, amit jól átforgatunk a hagymás, paradicsomos masszában és ha kissé átüvegesedtek, akkor az egészet felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Ekkor megsózzuk és a száras zellerzöldet is belerakjuk. Ha a burgonyák majdnem készre főttek, akkor a zellerzöldet kivesszük. Most hozzáadjuk a tésztát és addig főzzük, amíg a készre főzés után pirulni kezd. Akkor jó, ha a lé teljesen elpárolog és a tészta teljesen lepirul. Ha valaki szaftosan szereti, az hagyjon rajta egy kevés levet. Melegítve is nagyon finom. Savanyúság illik hozzá.
Kategória: Tésztafélék receptjei
A receptet beküldte: varbóc, 2019. febr. 1. 16:56
A slambuc zellerzöldel, bográcsban elkészítési módja és hozzávalói.