Betyárhús nyárson recept
A Betyárhús nyárson hozzávalói:személyenként:
1 db nagyobb burgonya,
1 fej vöröshagyma,
2-3 gerezd fokhagyma,
8 dkg sertés érme,
5 dkg füstölt szalonna,
8 dkg bárányborda,
8 dkg sértéslaposka
A Betyárhús nyárson elkészítési módja:
A burgonyát és a vöröshagymát karikákra,a húsokat,és a szalonnát szeletekre vágom. Kis közöket hagyva felhúzom a nyársra. A fokhagymát elkaparom és a húsokra kenem. Parázs fölé teszem,gyakran forgatom.Amikor megsült,erős felforrósított rummal leöntöm. Meggyújtva kínálom a vendégeknek,tűzön pirított kenyérrel.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: esztella100, 2008. júl. 8. 06:28
A betyárhús nyárson elkészítési módja és hozzávalói.