Lencsefőzelék recept
A Lencsefőzelék hozzávalói:50 dkg lencse
1 közepes fej vöröshagyma
2-3 evőkanál finomliszt
2-3 ek napraforgó olaj
1 tk fűszerpaprika
3-4 db babérlevél
só ízlés szerint
1 ek mustár
kis citromlé
2 dl tejföl
A Lencsefőzelék elkészítési módja:
A lencsét válogassuk át, mossuk meg és lehetőleg éjszakára áztassuk be, a hagymát tisztítsuk meg és vágjuk fel apróra, majd dinszteljük meg egy kevés olajon. Ezután adjuk hozzá a pirosparikát és öntsük fel egy kis vízzel. Adjuk hozzá a lencsét és még annyi vizet, hogy bőven ellepje. Sózzuk, hozzáadjuk a babérleveleket és közepes lángon puhára főzzük. A tejfölt keverjük el a liszttel és adjunk hozzá a lencse levéből egy keveset, majd keverjük simára. Adjuk hozzá a főzelékhez, majd adjuk hozzá a mustárt és a citrom levét is. Összeforraljuk és kész is az újévi lencsefőzelék.
Tálalhatjuk sült hússal, vagy virslivel, bármilyen ízlés szerinti feltéttel.
Kategória: Főzelékek receptjei
A receptet beküldte: cicaaa65, 2019. jan. 1. 09:58
A lencsefőzelék elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.