Főoldal » Receptek » Főzelékek receptjei » Lencsefőzelék recept

Lencsefőzelék recept

A Lencsefőzelék hozzávalói:
50 dkg lencse
1 közepes fej vöröshagyma
2-3 evőkanál finomliszt
2-3 ek napraforgó olaj
1 tk fűszerpaprika
3-4 db babérlevél
só ízlés szerint
1 ek mustár
kis citromlé
2 dl tejföl


Lencsefőzelék

A Lencsefőzelék elkészítési módja:
A lencsét válogassuk át, mossuk meg és lehetőleg éjszakára áztassuk be, a hagymát tisztítsuk meg és vágjuk fel apróra, majd dinszteljük meg egy kevés olajon. Ezután adjuk hozzá a pirosparikát és öntsük fel egy kis vízzel. Adjuk hozzá a lencsét és még annyi vizet, hogy bőven ellepje. Sózzuk, hozzáadjuk a babérleveleket és közepes lángon puhára főzzük. A tejfölt keverjük el a liszttel és adjunk hozzá a lencse levéből egy keveset, majd keverjük simára. Adjuk hozzá a főzelékhez, majd adjuk hozzá a mustárt és a citrom levét is. Összeforraljuk és kész is az újévi lencsefőzelék.

Tálalhatjuk sült hússal, vagy virslivel, bármilyen ízlés szerinti feltéttel.


Kategória: Főzelékek receptjei


A lencsefőzelék elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook