Fahéjas-almás rózsák recept
A Fahéjas-almás rózsák hozzávalói:275 g friss vajas, leveles tészta
2-3 db alma
2 ek. fahéjas cukor
1/2 citrom leve
A Fahéjas-almás rózsák elkészítési módja:
Az almákat meghámozzuk, kimagozzuk, félbevágjuk, és vékonyabb csíkokra vágjuk. Az almaszeleteket egy lábasba tesszük, meglocsoljuk egy félbevágott citrom levével, majd egyenletesen megszórjuk a fahéjas cukorral. Kicsit megdinszteljük a fahéjas almát, majd hagyjuk kihűlni. Kiterítünk egy leveles tésztát, és a kihűlt fahéjas almát egyenletesen elosztatjuk rajta. A tésztát a szélesebbik oldala mentén feltekerjük és egy éles késsel 12 egyenlő részre vágjuk. Egy muffinformába muffinpapírt teszünk, és elhelyezzük benne az almás tésztatekercseket.
180 fokos sütőben 25 perc alatt készre sütjük.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: cicaaa65, 2018. dec. 30. 19:10
A fahéjas-almás rózsák elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.