Alessandro sajtos zabálma recept
40 perc
Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény
Zsírszegény
Az Alessandro sajtos zabálma hozzávalói:
10-12 darabhoz:
25 dkg túró,
6 kanál zabpehelyliszt,
2 db tojás,
1 kanál zsiradék (kókuszzsír v. kacsazsír v. szőlőmagolaj)
1 kávéskanálnyi patikasó,
1/2 kávéskanálnyi szódabikarbóna
tetejére: 5-6 dkg reszelt sajt (legjobb a Karaván, de lehet trappista is)
ízlés szerint: őrölt színes bors, őrölt kömény, fokhagymapor (1-2 kk.)
Az Alessandro sajtos zabálma elkészítési módja:
Egy közepes keverőtálban egy villa segítségével összekeverjük a hozzávalókat. 180 C fokra előmelegítjük sütőt aló-felső lángon. Sütőpapírt teszünk egy nagyobb tepsibe, majd egy kanál segítségével összesen 10-12 db korongocskát formálva ügyesen rákanalazzuk a masszát. A kupacok tetejét megszórjuk a reszelt sajttal és már mehet is a tepsi be az előmelegített sütőbe 25-30 percre, amíg szépen megsül a korongok teteje.
Pofonegyszerű elkészíteni. Nem igényel nagy hozzáértést és hamar elkészül ez az igazán
finom, könnyű és puha sós nasi. Mivel zabpehelylisztből készül alakbarát és még a cukorbetegek is
fogyaszthatják.
Jó étvágyat kívánok!
Kategória: Reform ételek receptjei
A receptet beküldte: Alessandro, 2019. ápr. 8. 18:52
Az alessandro sajtos zabálma elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.