Túrós kakaós csiga recept
60 kcal
8.4 gramm
(kb. 20 darabhoz):
25 dkg zsírszegény tehéntúró
22 dkg zabpehelyliszt
5 dkg búzasikér (nem helyettesíthető, ettől lesz tökéletes!)
20 g negyedannyi édesítő (stevia eritrit keverék)
40 gramm olvasztott kókuszzsír(+a kenéshez)
1 dl víz
1 teáskanál sütőpor
cukrozatlan kakaópor és negyedannyi édesítő ízlés szerinti keveréke
1 egész tojás a megkenéshez
+ porcukor helyettesítő, ha a tetejét is szeretnéd megszórni
A Túrós kakaós csiga elkészítési módja:
A víz kivételével minden hozzávalót összekeverünk egy tálban, majd a vizet apránként hozzá adagolva sima felületű, rugalmas, nem ragacsos, egyneműtésztát gyúrunk belőle. Zabpehelyliszttel enyhén megszórt gyúrótáblán kb. 1-1,5 cm vastagra nyújtjuk, majd vékonyan lekenjük olvasztott kókuszzsírral. 3. Kb. fél cm vastagon megszórjuk a kakaópor és a porcukor helyettesítő keverékével, majd szorosan feltekerjük az egészet. 2 cm vastag szeletekre vágjuk és sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk őket. A tojást enyhén felverjük és ecset segítségével megkenjük a csigák tetejét és oldalát a felvert tojással. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt aranybarnára sütjük.
Kategória: Reform ételek receptjei
A receptet beküldte: minerva223, 2019. márc. 28. 13:34
A túrós kakaós csiga elkészítési módja és hozzávalói.