Csupa zöld metélt recept
A Csupa zöld metélt hozzávalói:2 főre:
a raguhoz 1 kis fej brokkoli,
1 marék friss spenót,
kb. 10 dkg zöldborsó (zsengébb fajta, friss, vagy mirelit),
2 dl tejszín,
1 dl víz,
1 csapott ek zsiradék (én kókuszzsírt használtam),
só,
szerecsendió,
2 gerezd fokhagyma
kb. 15 dkg zöld színű széles metélt tészta (algás, vagy spenótos)
A Csupa zöld metélt elkészítési módja:
A brokkolit szedjük rózsáira, majd a borsóval együtt pároljuk meg pároló rendszerben. A spenótot fonnyasszuk meg a zsiradékon, reszelt fokhagymával együtt. Ez pár percet vesz igénybe attól függően, milyen spenótot használunk. A bébi spenót 3-4 perc alatt elkészül, a sima nagyobb levelű spenótnak viszont több időre van szüksége ahhoz, hogy megfelelő állaga legyen. Közben forraljunk fel vizet, és főzzük ki a metéltet. Ha megfonnyadt a spenót, öntsük fel a tejszínnel, ha kell, pici vízzel javítsunk a mártás állagán. Ízlés szerint sózzuk, és szerecsendióval ízesítjük. Ha beforrt a mártás, hozzáadjuk a megpárolt zöldségeket is, és további 1-2 percig főzzük a ragut. A kifőtt tésztára rászedjük a zöld ragut, és füstölt sajttal (pl. edami) megszórva tálaljuk.
Kategória: Tésztafélék receptjei
A receptet beküldte: 4b6a2525df, 2017. ápr. 20. 07:23
A csupa zöld metélt elkészítési módja és hozzávalói.