Főoldal » Receptek » Egytálételek receptjei » Bundás káposzta recept

Bundás káposzta recept

A Bundás káposzta hozzávalói:
500 g fejes káposzta
50 g sonka
100 g reszelt füstölt sajt
1 fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
3 db tojás
250 ml tej
100 g finomliszt
1/2 kiskanál sütőpor
1 csipet szerecsendió
1 csipet só


A Bundás káposzta elkészítési módja:
A megtisztított és megmosott káposztaleveleket sós vízben főzzük meg, eleinte fedő nélkül, így nem lesz csípős az ízük. Ha megfőttek, szürjük le, majd távolítsuk el róluk a vastag szárrészeket. A hagymát tisztítsuk meg, vágjuk fel, némi olajon kissé pirítsuk meg, majd adjuk hozzá a zúzott fokhagymát, valamint a fölszeletelt sonkát, és így pirítsuk tovább. A káposztaleveleket szeleteljük fel, sózzuk és borsozzuk meg, majd keverjük össze a hagymás sonkával. A tojásokat verjük fel, majd keverjük össze a liszttel, a sütőporral, a sóval, a szerecsendióval, valamint a tejjel. A káposztás keveréket helyezzük egy zsiradékkal kikent tűzálló tálba, öntsük le a tojásos-lisztes keverékkel, szórjuk meg a reszelt sajttal, majd süssük kb. 25 percig a sütőben.


Kategória: Egytálételek receptjei


A bundás káposzta elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook