Alessandro kapros tejfölös gombapörköltje recept
60 perc
Szénhidrátszegény
Az Alessandro kapros tejfölös gombapörköltje hozzávalói:
50 dkg csiperkegomba,
10 dkg húsos szalonna,
1 pár szafaládé (kb. 25 dkg),
2 dl tejföl,
2 db nagyobb vöröshagyma,
fél fej fokhagyma,
1 db csípős zöldpaprika,
1 db közepes paradicsom,
1 kanál sózott darált paprika (édes),
3 kanál repceolaj,
1 ek. sült sertésszír,
1 ek. tönkölyliszt,
2 tk. morzsolt majoránna,
ízlés szerint: patikasó, őrölt színes bors, őrölt kömény, őrölt csemege pirospaprika és szárított kaporlevél
Az Alessandro kapros tejfölös gombapörköltje elkészítési módja:
A gombát és a húsos szalonnát felkockáztam. A zsiradékon megpirítottam a húsos szalonnát, majd a felaprított hagymákat is néhány percig. Hozzáadtam a felszeletelt zöldpaprikát és a paradicsomot. Pár perc sütés után tettem bele a sózott darált paprikát, majd a gombát is. Fűszereztem és lassú tűzön fedő alatt néha megkevergetve pároltam kb. 30 percig. Ezalatt a szafaládékat elszeleteltem, majd a pörkölthöz adtam. További 10 percig még együtt pörköltem. Ezt követően rászórtam egyenletesen a lisztet (stauboltam), kevertem rajta néhányat, majd a tejfölt is óvatosan beleöntöttem. Pár perc további főzés után elkészült a gombapörkölt. Tanácsos a kaprot a tejfölözés után hozzáadni, mert akkor markánsabb marad az íze a gombapörköltnek.
Ugyanúgy, mint egy jó pörköltet, lehet sokféle körettel tálalni. Én ezúttal nokedlivel tálaltam és uborkával díszítettem.
Jó étvágyat kívánok!
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Alessandro, 2019. ápr. 7. 21:28
Az alessandro kapros tejfölös gombapörköltje elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.