Lazac almaágyon recept




- 50-60 dkg norvég lazac
- egy citrom leve
- 10%-os főzőtejszín
- 30 g durvára darált dió
- 1 db közepes alma
- olaj
- só
A Lazac almaágyon elkészítési módja:
A lazacot meglocsolom a citromlével és kicsit állni hagyom. A magházától megszabadított almát vékony szeletekre szelem. Egy kisebb tepsit olajjal vékonyan kikenek. Az alma szeleteket egymás mellé leterítem. A lazacot enyhét besózom és az almaágyra teszem. A maradék citromlevet (ami az edényben maradt) is ráöntöm a halra. Tejszínnel meglocsolom, úgy hogy mindenhol ellepje a halat. Végül megszórom a dióval. 200 fokos sütőben fél óra alatt megsül. Mikor kezd barnulni, jó.
Ne legyen túl forró a sütő, a dió megéghet.
Egy alkalommal citrom helyett narancs levét használtam, úgy is nagyon finom, pikáns.
Gombás rizzsel tálaltam.
Kategória: Halas ételek receptjei
A receptet beküldte: bogancs71, 2019. jan. 28. 13:57
A lazac almaágyon elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.