Főoldal » Receptek » Halas ételek receptjei » Lazac almaágyon recept

Lazac almaágyon recept


Elkészítési idő 45 perc

Kalória 253 kcal
Zsírtartalom 19 gramm
Szénhidráttartalom 6 gramm

A Lazac almaágyon hozzávalói:
- 50-60 dkg norvég lazac
- egy citrom leve
- 10%-os főzőtejszín
- 30 g durvára darált dió
- 1 db közepes alma
- olaj
- só


Lazac almaágyon 1.Lazac almaágyon 2.


A Lazac almaágyon elkészítési módja:
A lazacot meglocsolom a citromlével és kicsit állni hagyom. A magházától megszabadított almát vékony szeletekre szelem. Egy kisebb tepsit olajjal vékonyan kikenek. Az alma szeleteket egymás mellé leterítem. A lazacot enyhét besózom és az almaágyra teszem. A maradék citromlevet (ami az edényben maradt) is ráöntöm a halra. Tejszínnel meglocsolom, úgy hogy mindenhol ellepje a halat. Végül megszórom a dióval. 200 fokos sütőben fél óra alatt megsül. Mikor kezd barnulni, jó.

Ne legyen túl forró a sütő, a dió megéghet.
Egy alkalommal citrom helyett narancs levét használtam, úgy is nagyon finom, pikáns.
Gombás rizzsel tálaltam.


Kategória: Halas ételek receptjei


A lazac almaágyon elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook